fbpx
  • Gratis HMSkurs1
  • Kampanje

I vår har Regjeringen og Stortinget bevilget store beløp til bransjeprogrammene via Kompetanse Norge. 
 
Organisasjonene NHO mat og drikke, Sjømat Norge, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, LO og NHO samarbeider med Kompetanse Norge om å finne målrettede utdanningstilbud for alle som jobber i bransjen.
 
Nå kan du som jobber i mat- og drikkevareindustrien sikre deg kurs innen Helse, Miljø og Sikkerhet (HMS) helt kostnadsfritt.
 
Nodus AS har den forbindelse fått tilskudd fra Kompetanse Norge for å tilby flere av sine kurs til målgruppen.
 
Foreløpig har vi tilgjengelig 6 HMS kurs til 100 personer av hver type, så vær rask med å melde deg på. Kursene blir tilbudt gjennom vår samarbeidspartner AOF Norge.
 
Er kursene virkelig gratis?
Ja! Kursavgiften dekkes av Kompetanse Norge.
 
Hvem kan ta disse kursene?
Disse kursene er gratis for ansatte som jobber innen mat- og drikkevareindustrien. Dette gjelder også for helt eller delvis permittert eller arbeidsledig. Ved påmelding må kursdeltakeren oppgi informasjon om bransjetilhørighet, siste arbeidsgiver og arbeidsmarkedsstatus, men ingen videre dokumentasjon kreves.
 
Når kan du ta kurs?
Bransjeprogrammene skal i første omgang løpe ut 2020, og helt ut året kan permitterte delta uten å miste dagpengene fra NAV.
Vi anbefaler at du søker tidlig, siden det er et begrenset antall plasser.
 
Meld deg på de kurs som passer for deg , lag en framdriftsplan og bruk høsten og vinteren til kompetanseøkning!

For oversikt over listen med kurs og mulighet til påmelding, trykk på knappen under.

Meld deg på her!

 

Av kursene i listen, er disse produsert av NODUS AS:

Kjemikaliehåndtering Del 1:

Innhold: Kjemikaljevalg, håndtering, innkjøp, avfallsbehandling, kartlegging, risikovurdering, handlingsplan og tiltak.

Nyttig for: Ledere, verneombud, HMS personell, innkjøpere, lagerpersonell og andre med ansvar ved bruk av kjemikalier.

Kjemikaliehåndtering Del 2:

Fortsettelse av opplæring fra del 1.

Innhold: Info til sluttbruker av kjemikalier, kjemikalieopplæring og HMS sikkerhetsdatablad.

Nyttig for:Vaktmester, ansatte i matindustrien, renholdere, kjøkkenpersonell og andre som håndterer kjemikalier.

Valg og bruk av verneutstyr:

Innhold: Valg, bruk og vedlikehold av verneutstyr. 

Nyttig for: Alle fagområder, spesielt ved bruk av kjemikalier. Verneombud, ledere, innkjøpere, ansatte med stor risiko knyttet til arbeid som skal utføres. Virksomheter med industriell matproduksjon og produksjonslinjer, videreforedling og oppdrettsnæringen.

Maskiner og redskap, verktøy og småmaskiner:

Innhold: Grunnleggende opplæring i lover og forskrifter, arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser. 

Nyttig for: Virksomheter innen industriell matproduksjon og oppdrettsnæringen. Brukere av maskiner og utstyr som gassovner, kjøttsag, kjøttkvern, oppskjærsmaskiner, grønnsakskuttere, frityrovner, produksjonsutstyr m.m.

Risikovurdering:

Innhold: Innføring i kartlegging av risiko på arbeidsplassen, risikovurdering, risikodiagram og handlingsplan. Tar også for seg Sikker Jobb Analyse (SJA).

Nyttig for: Alle fagområder.

Truck oppfriskning:

Innhold: Bedre forståelse av sikkerhetsfunksjoner, truckmodeller, ekstrautstyr og farlige situasjoner som kan oppstå ved bruk av truck. Adferd, holdning, og risikovurdering.

Nyttig for: Oppfriskning for de som allerede har kompetansebevis på truck, og gjerne benyttet av sertifiserte instruktørvirksomheter i opplæringsøyemed.

 

---

 

For mer informasjon om kursene, trykk her.