fbpx

Bedriften

Samarbeidspartnere og utvikling

Nodus AS har i samarbeid med Innovasjon Norge, 110-sentralen Sogn og Fjordane, branningeniørlinjen ved Høyskulen i Haugesund og mange andre, laget nettkurs innenfor flere tema ved bruk av film og animasjon. Det har tatt 3 år fra idé til produksjon, endelig kvalitetssikring og salg.

Innen august 2014 hadde vi 7 kurs tilgjengelig for alle og 5 kurs spesiallaget for institusjoner!

Nodus AS (tidligere Høyanger Bygg og Reinholdservice AS) har eksistert i 15 år og har hovedsaklig arbeidet med byggvedlikehold innenfor industrien. Vårt satsningsområde har vært arbeid som foregår ved bruk av spesialbygde maskinger og under vanskelige forhold som kever risikoanalyse og stor fokus på HMS. Vi har for eksempel støvsugd over 1200 traverskraner i varmt støvete miljø for Hydro.

Vårt varemerke har hele tiden vært HMS i fokus!

Eksplosiv oppstart

Høyanger Bustadstifting drifter sykehjem og omsorgsbygg og opplevde en stor brann i omsorgsbygget i januar 2009. Bygningen ble totalskadet og det var lenge en fare for at liv ville gå med.

På grunn av heltemodig innsats fra redningspersonell, ansatte og ikke minst publikum, gikk det bra med leietakerne og ansatte. 

Branndirektorat, politi og forsikringsselskap etterforsket brannen, men fant ingen feil eller mangler. Årsaken til den raske utviklingen i brannen var konstruksjoner som var godkjente i byggeåret. Etterforskningen viste også at opplæringen og detaljer som låserutinger og liste over beboere reddet liv. Opplæringen var nylig oppdatert på grunn av risikoanalyser utført året før.

Grunnlegger av Nodus AS Terje Lillehauge var og daglig leder og brannvernleder for Høyanger Bustadstifting, og opplevde etterforskningen som en prøvelse. Men erfaringen motiverte til forbedringer av opplæring, rutiner og produksjon av mer ekstreme risikoanalyser. Som et resultat av denne erfaringen endte han opp med film og nettkurs.

Læremateriell handler om å gi opplæring i brannvern generelt og innenfor lokale forhold spesielt, der evakuering, bruk av branntavle, slukkemiddel, instrukser og generell forståelse og forebygging av brannvern er i fokus.

 

Du kan finne vår personvernserklæring her.