Om NODUS

Med lang erfaring innenfor helse, miljø og sikkerhet, ønsker vi å bringe denne kunnskapen videre til andre bedrifter og institusjoner. Vi produserer og selger filmer og kursmateriell til bruk i undervisning og opplæring på arbeidsplassen, tilbyr bruk av vår egen kursportal, og leverer dokumentert opplæring med kursbevis. 

Vi samarbeider med AOF Studieforbundet og Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, som via www.utdanning.no har flere av våre kurs. Du kan lese mer om dette ved å trykke her.

Våre samarbeidspartnere de siste årene

Om oss - Vi har mange samarbeidspartnere.

Fra idé til bedrift

Om NODUS sine samarbeidspartnere og utvikling

Nodus AS har i samarbeid med Innovasjon Norge, 110-sentralen Sogn og Fjordane, branningeniørlinjen ved Høyskulen i Haugesund og mange andre, laget nettkurs innenfor flere tema ved bruk av film og animasjon. 

Vi har i dag over 20 nettkurs og undervisningsfilmer tilgjengelig for våre kunder.

Nodus AS (tidligere Høyanger Bygg og Reinholdservice AS) har eksistert i 20 år og har hovedsaklig arbeidet med byggvedlikehold innenfor industrien. Vårt satsningsområde har vært arbeid som foregår ved bruk av spesialbygde maskiner og under vanskelige forhold som krever risikoanalyse og stort fokus på HMS. Vi har for eksempel støvsugd over 1500 traverskraner i varmt og støvete miljø for Hydro.

Vårt varemerke har hele tiden vært «HMS i fokus!»

Eksplosiv oppstart

Høyanger Bustadstifting drifter sykehjem og omsorgsbygg og opplevde en stor brann i omsorgsbygget i januar 2009. Bygningen ble totalskadet og det var lenge en fare for at liv ville gå med.

Branndirektorat, politi og forsikringsselskap etterforsket brannen, men fant ingen feil eller mangler. Årsaken til den raske utviklingen i brannen var konstruksjoner som var godkjente i byggeåret. Etterforskningen viste også at opplæringen og detaljer som låserutinger og liste over beboere reddet liv. Opplæringen var nylig oppdatert på grunn av risikoanalyser utført året før.

Grunnlegger av Nodus AS, Terje Lillehauge, var også daglig leder og brannvernleder for Høyanger Bustadstifting, og opplevde etterforskningen som en prøvelse. Men erfaringen motiverte til forbedringer av opplæring, rutiner og produksjon av mer ekstreme risikoanalyser. Som et resultat av denne erfaringen endte han opp med film og nettkurs.

Mye av vårt læremateriell handler om å gi opplæring i brannvern generelt og innenfor lokale forhold spesielt, der evakuering, bruk av branntavle, slukkemiddel, instrukser og generell forståelse og forebygging av brannvern er i fokus. I tillegg har vi også et stort fokus på andre typer sikkerhetsopplæring, og i diverse maskiner og redskap. Målet er en trygg arbeidsplass, med kunnskapsrike ansatte, dokumentert opplæring, og HMS i fokus.

Sosiale media

Du finner oss også på sosiale media. Se nyheter og mer informasjon på facebook, eller noen av våre filmsnutter på Vimeo. Du kan også returnere til fremsiden ved å klikke her.